Porot ja vuohet laiduntavat Poro-Pirtin läheisyydessä. Eläimet elävät perheen lemmikkeinä ja ovat kesyjä ja ottavat kontaktia ihmisiin.

Renar och getar betar i närheten av Poro-Pirtti. Djur lever som familjens keldjur och tycker om människors sällskap.

 

Pentti

Pentti on ensimmäinen poromme. Hän on syntynyt 2013. Luonteeltaan Pentti on kiltti, mutta eläimistämme arin. Hän yleensä väistää ihmisen kosketusta, mutta joskus syödessään hän antaa emännän halailla häntä.

 

Risto

Risto on syntynyt v. 2016 ja hän oli vain puolivuotias meille muuttaessaan. Tullessaan Risto oli villiporo, mutta kesyyntyi todella nopeasti. Vain viikko saapumisensa jälkeen lapset jo saivat halailla ja taluttaa häntä. Risto on kovin seurallinen ja pitää myös vieraiden rapsutteluista. Risto osaa myös vetää rekeä.

 
Kuvassa Kerttu vasemmalla ja Mikko oikealla.

Kuvassa Kerttu vasemmalla ja Mikko oikealla.

Kerttu & Mikko

Kerttu ja Mikko ovat Poro-Pirtin uusimmat porot. He saapuivat meille joulun lähellä 2018 puolivuotiaina. He eivät ole sisaruksia vaikka samalta näyttävätkin. Muut porot ottivat Kertun ja Mikon lämmöllä osaksi laumaa. Kerttu on hieman Mikkoa rohkeampi. Isäntäväelle he ovat kesyjä ja antavat halailla, mutta vieraita he katselevat silitysetäisyyden ulkopuolelta, ellei ole herkkua tarjolla. Toivomme, että Kerttu ja Mikko saisivat joskus oman pikkuvasan.

Matti

RIP. Matti nelistää nykyään taivaslaitumilla.

Matti tuli meille täysikasvuisena Pentti-poron seuraksi. Hänestä tuli heti isännän kaveri ja hän kulki lempi-ihmisensä perässä kuin koiranpentu ja luotti tähän. Matti kulki joskus meidän kanssa markkinoilla ilahduttamassa markkinaväkeä. Matti voitti paikkansa meidän sydämissämme ja häntä jäätiin kaipaamaan. Matti esiintyy myös Rödsön Poro-Pirtin logossa isäntänsä kanssa.

 

Taisto

Taisto on syntynyt meillä kylmänä huhtikuisena yönä v.2015. Aamulla emännän mennessä ruokkimaan eläimiä kuului navetan nurkasta pieni määkynä ja siellähän se pikku-Taisto pötkötteli. Taistolle syntyi 4 päivän päästä serkku, Tenho, joka sittemmin muutti muualle. Tenhon ja Taiston kaverikuvia näet alempana. Taisto on vuohilauman johtaja ja on aina ottanut uudet kilit lämmöllä osaksi laumaa. Hän rakastaa rapsutuksia ja harjaamista. Pikkukilinä Taisto tuli ihmisten syliin nukkumaan.

 

Vieno

RIP. 3.3.2019

Vieno on vuohilauman ainut kuttu. Se on syntynyt v.2015, mutta muuttanut meille vasta parivuotiaana täydentämään laumaamme. Vieno on luonteeltaan ihana pikku-diiva ja ottaa rapsutuksia vastaan vain niinä päivinä kuin itse päättää. Hän on lempeä neiti vaikka välillä heiluttelee sarviaan ilmassa ikään kuin ilmoittaen, ettei tänään halua paijailua.

 

Uljas

Uljas on syntynyt kaikkien lasten lempipäivänä, jouluaattona, v.2017. Uljas on lasten suosikki, koska sitä voi halailla ja rapsutella mielin määrin. Joskus Uljas antaa lapsille pusunkin. Uljas toimii Joulupukin apulaisena Poro-Pirtin joulun ajan tapahtumissa. Tämä pikku herkkusuu vohkii joskus Joulupukin karkkejakin. Uljaan lempipuuhaa on osallistua lasten pihaleikkeihin.

Nyyrikki tutustuu Eila-kissaan.

Nyyrikki tutustuu Eila-kissaan.

Nyyrikki

Nyyrikki on syntynyt muualla kaksosveljensä kanssa huhtikuun alussa v.2019. Kesän alussa saimme hakea hänet meille asumaan. Nyyrikki on reipas pukkikili, joka uskaltaa tutustua uusiin eläimiin ja asioihin. Nyyrikki osallistui uuteen kotiin muuton jälkeen ensitöikseen Poro-Pirtin ensimmäiselle vuohileirille, jossa se sai kovasti ihailua osakseen.

facebook_1561799078011.jpg

Poro-Pirtin kissat

Porojen ja vuohien kanssa pihapiirissä asustelee kourallinen kissoja. Heistä yleisölle tutuimmat ovat valkoinen Eila-kissa ja harmaaturkkinen Kassu, jotka tulevat mielellään tervehtimään vieraita syliinkin asti.

IMG-20190427-WA0013.jpg

Hermione & Afrodite

Marsurouvat Hermione ja Afrodite vierailevat Poro-Pirtin kahvila- ja tapahtumapäivissä mahdollisuuksien mukaan. He ovat kesyjä ja rakastavat voikukan lehtiä. Toiveissa on marsunpoikasia lähitulevaisuudessa.